Rode bieten en kaas omelet, een heerlijke combinatie!

broodje kaas omelet met rode biet en Turkse pepers

Omelet op een broodje in combinatie met rauwe en gekookte groente, daar is je spijsvertering nog wel even zoet mee. En dat is goed! Want dan heb je in elk geval niet heel snel alweer trek. Onderstaand recept is niet alleen vol met smaken, het is een waar kleurenfestijn!

benodigdheden omelet

 • 1 ei
 • halve ui in reepjes gesneden
 • 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
 • optioneel: komijnzaadjes
 • peper
 • 1 koffielepel olie

Bereiding omelet

 1. Bak de uienreepjes zachtjes in de olie in een kleine koekenpan.
 2. kluts het ei met de parmezaan en peper naar smaak. (Ik zou er geen zout bij doen als ik jou was, de parmezaan is al heel zout van zichzelf.)
 3. Als je van de smaak van pitjeskaas houdt, dan zou je er in dit stadium ook wat komijnzaadjes door kunnen roeren.
 4. gaar de omelet op een laag pitje.

Overige benodigdheden

 • 1 gekookte rode biet
 • 1 Turkse groene peper (die is niet zo scherp. Als je scherpte wilt vermijden, neem dan groene paprika i.p.v. Turkse peper)
 • 2 plakjes Brabants roggebrood
 • Zuivelspread

Bereiding broodjes

 1. Besmeer de broodjes met zuivelspread.
 2. verdeel de omelet over de beide broodjes
 3. drapeer er de in ringen gesneden Turkse peper (of groene paprika) op
 4. Snij een plak van ca. 1 cm. dik van de rode biet, en snij daar dunne reepjes van.
 5. Drapeer de bietenreepjes op het broodje.

Voilá, klaar is je smakelijke kunstwerk. Eet smakelijk!

NB Binnenkort starten de workshops “Lunchbox-Ninja, met en zonder koelkast”. Informatie over startdata van deze workshop wordt o.a. gedeeld via de nieuwsbrief. Als je die wilt ontvangen: je kunt je aan de rechterzijde (voor smartphones: aan de onderzijde) van deze pagina inschrijven.

Doe je Weight Watchers?

Dit gerecht komt in totaal op 9 SP, mits je de hierboven aangegeven hoeveelheden gebruikt, en zuivelspread maximaal 22 gram Philadelphia light).

4 antwoorden
 1. Mirjam Jacobs
  Mirjam Jacobs zegt:

  Goedemiddag Anne-Mieke,

  via onze WW coach geattendeerd op jouw site en inderdaad, een aanrader. Het ziet er heel aantrekkelijk uit. Ik ben op eigen houtje 10 kg afgevallen en ben 21 september j.l. gestart bij Weight Watchers, ga komende woensdag voor de tweede keer naar een bijeenkomst. De bedoeling is dat er nog 24 kilo afgaan, dus hier ga ik voor en zal zeker veel op jouw site kijken voor allerlei aanvullende tips en recepten.

  Beantwoorden
  • Anne-Mieke Bovelett
   Anne-Mieke Bovelett zegt:

   Hai Mirjam,

   Wat leuk om dat te horen! En knap hoor, 10 kilo eraf op eigen kracht! Ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat is. Ik ga zelf ook nog wekelijks naar de bijeenkomsten. Ze zijn voor mij ook altijd een (hele fijne) stok achter de deur en ik vind dat we ook een hele leuke groep en coch hebben (in Uden). Heb nog 6 kilo te gaan om op een gezond BMI te komen. Dan zit ik op 68. En de wetenschap dat ik dat met de WW methode ook zo houden kan, geeft heel veel rust.

   Ik heb er enorm veel plezier in, om deze site bij te houden en al mijn recepten “op te tekenen”. Vooral door al die hartverwarmende reacties op de site en de animo voor de proeverijen en de workshops! Er heeft zich zojuist zelfs iemand aangemeld die helemaal vanuit Groningen komt. Kreeg er gewoon kippenvel van, zo gaaf vind ik dat!

   Als je verzoeknummers hebt over het “WW proof” maken van bepaalde recepten, schroom je dan niet om het even te melden! Ook dat vind ik een leuke uitdaging.

   Ik wens je heel veel succes met het eraf knallen van die 24 kilo!

   Groetjes,

   Anne-Mieke

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *