broodje kaas omelet met rode biet en Turkse pepers

Rode bieten en kaas omelet, een heerlijke combinatie!

Omelet op een broodje in combinatie met rauwe en gekookte groente, daar is je spijsvertering nog wel even zoet mee. En dat is goed! Want dan heb je in elk geval niet heel snel alweer trek. Onderstaand recept is niet alleen vol met smaken, het is een waar kleurenfestijn!

ingrediënten omelet

  • 1 ei
  • halve ui in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
  • optioneel: komijnzaadjes
  • peper
  • 1 halve eetlepel olie (7,5 ml)

Bereiding omelet

  1. 1Bak de uienreepjes zachtjes in de olie in een kleine koekenpan.
  2. 2kluts het ei met de parmezaan en peper naar smaak. (Ik zou er geen zout bij doen als ik jou was, de parmezaan is al heel zout van zichzelf.)
  3. 3Als je van de smaak van pitjeskaas houdt, dan zou je er in dit stadium ook wat komijnzaadjes door kunnen roeren.
  4. 4gaar de omelet op een laag pitje.

Overige ingrediënten

  • 1 gekookte rode biet
  • 1 Turkse groene peper (Een “Turkse peper” is eigenlijk een groene puntpaprika. die is niet zo scherp. Als je scherpte helemaal wilt vermijden, neem dan een reguliere groene paprika i.p.v. Turkse peper)
  • 2 plakjes Soma Brabants roggebrood
  • Zuivelspread (ik gebruik meestal Philadelphia Light.)

Bereiding broodjes

  1. 1Besmeer de broodjes met zuivelspread.
  2. 2verdeel de omelet over de beide broodjes
  3. 3drapeer er de in ringen gesneden Turkse peper (of groene paprika) op
  4. 4Snij een plak van ca. 1 cm. dik van de rode biet, en snij daar dunne reepjes van.
  5. 5Drapeer de bietenreepjes op het broodje.

Voilá, klaar is je smakelijke kunstwerk. Eet smakelijk!

Doe jij ook Weight Watchers?

Dit zeer vullende gerecht – met twee broodjes – komt in totaal op

7 SP

mits je de hierboven aangegeven hoeveelheden gebruikt, en zuivelspread maximaal 22 gram Philadelphia light.

4 antwoorden
  1. Mirjam Jacobs
    Mirjam Jacobs zegt:

    Goedemiddag Anne-Mieke,

    via onze WW coach geattendeerd op jouw site en inderdaad, een aanrader. Het ziet er heel aantrekkelijk uit. Ik ben op eigen houtje 10 kg afgevallen en ben 21 september j.l. gestart bij Weight Watchers, ga komende woensdag voor de tweede keer naar een bijeenkomst. De bedoeling is dat er nog 24 kilo afgaan, dus hier ga ik voor en zal zeker veel op jouw site kijken voor allerlei aanvullende tips en recepten.

    Beantwoorden
    • Anne-Mieke Bovelett
      Anne-Mieke Bovelett zegt:

      Hai Mirjam,

      Wat leuk om dat te horen! En knap hoor, 10 kilo eraf op eigen kracht! Ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat is. Ik ga zelf ook nog wekelijks naar de bijeenkomsten. Ze zijn voor mij ook altijd een (hele fijne) stok achter de deur en ik vind dat we ook een hele leuke groep en coch hebben (in Uden). Heb nog 6 kilo te gaan om op een gezond BMI te komen. Dan zit ik op 68. En de wetenschap dat ik dat met de WW methode ook zo houden kan, geeft heel veel rust.

      Ik heb er enorm veel plezier in, om deze site bij te houden en al mijn recepten “op te tekenen”. Vooral door al die hartverwarmende reacties op de site en de animo voor de proeverijen en de workshops! Er heeft zich zojuist zelfs iemand aangemeld die helemaal vanuit Groningen komt. Kreeg er gewoon kippenvel van, zo gaaf vind ik dat!

      Als je verzoeknummers hebt over het “WW proof” maken van bepaalde recepten, schroom je dan niet om het even te melden! Ook dat vind ik een leuke uitdaging.

      Ik wens je heel veel succes met het eraf knallen van die 24 kilo!

      Groetjes,

      Anne-Mieke

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *