Corned beef met rode ui - door Anne-Mieke Bovelett

Corned beef en rode ui zijn ook vriendjes

Had ik al gezegd dat ik graag corned beef eet? Daarom heb ik meerdere variaties op broodjes met dit smakelijke vleeswaar. Ook met rode ui is het enorm lekker op brood en roggebrood. Rode ui is sowieso iets dat je vaker zult tegenkomen

Eerst nog even dit over corned beef…

Corned beef uit zo’n blikje is in gekoelde toestand het makkelijkst te snijden. Je kunt het ook in plakjes gesneden kopen. Ik koop het in voorgesneden vorm het liefst bij een echte keurslager. Die maken het trouwens ook niet zelf, maar dan weet ik wel zeker dat het bij een goede leverancier vandaan komt. Er zijn momenten dat ik overweeg om het zelf te maken. Mocht het ooit zover komen, dan lees je dat terug hier op de site.

Benodigdheden:

  • 2 plakjes AH Brabants roggebrood
  • Philadelphia Light
  • knoflookpoeder
  • peper (naar smaak)
  • verse koriander
  • corned beef
  • halve rode ui in grove snippers

Bereiding

Besmeer het roggebrood met Philadelphia. Bestrooi met knoflookpoeder en peper. Als je corned beef in plakjes gesneden hebt gekocht, doe die dan daar bovenop. Als je net als ik liever die uit de beroemde blikjes eet, wacht daar dan even mee.

Snij de broodjes nu vast in elk 6 stukjes, dat voorkomt een hoop geklieder straks. In het geval van de zelf gesneden corned beef drapeer je nu op elk plakje een stukje. Snij de ui in reepjes en snij die reepjes nog eens in 3 stukjes. Doe op elk stukje brood wat van de ui. Hak wat verse koriander (alleen de blaadjes) en bestrooi de broodjes daarmee. Klaar.

TIP: Eet langzaam en met aandacht, en kauw goed. Geniet van al die lekkere smaakjes en texturen. Als 30 kilo afvallen mij iets geleerd heeft, is het wel dat gedachteloos eten wegkanen er voor zorgt dat je eigenlijk niet registreert dat je gegeten hebt. Dan krijg je sneller weer trek en zin in snoepen.

Doe jij mee met Weight Watchers?

Deze twee broodjes zijn samen 6 SP, als je naast de twee plakjes Brabants roggebrood de volgende hoeveelheden aanhoudt: Philadelphia Light: max 22 gram en corned beef: max 60 gram.

De meningen over corned beef zijn verdeeld

Daar vind ik wat van, mag je gerust weten. Ik heb het neergezet op de verzamelpagina voor alle recepten met- en gerelateerd aan corned beef. Alle verzamelpagina’s vind je terug onder de alfabetische index.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *