sweet sour banana choco triumph super slank dessert SmartPoints Weight Watchers Bovelett

Dessert Pudding Sweet ‘n Sour Banana Choco Triumph

Als het aan mij lag kon met kerst iedereen de pot op met zijn dikke diners en at ik vanaf kerstavond tot en met tweede kerstdag alleen nog maar dit dessert. Voor ontbijt, voor lunch, bij diner, en ‘s avonds voor de snaai. Hij is namelijk, ondanks de chocolade, écht héél slank. (In Weight Watchers termen: 2 Smart Points, zie opmerking onder in deze pagina).

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

 • 4 bananen
 • 1 citroen
 • 100 gram magere kwark 0% vet
 • 1 vanille stokje
 • Vloeibare zoetstof
 • 2 blaadjes gelatine
 • 30 gram fijn gehakte melk chocolade
 • 1 eetlepel magere melk
 • water
 • paar blaadjes verse munt

Zo maak je de bananen chipjes

 1. Verwarm de oven voor op 95 graden.
 2. Pers het sap uit van de citroen.
 3. Neem 1 banaan, snij deze in dunne plakjes en verdeel de plakjes ruim over een velletje bakpapier. Ze mogen namelijk niet tegen elkaar aanliggen.
 4. Bestrijk de plakjes met een beetje van het uitgeperste citroensap.
 5. Schuif de bakplaat bovenin in de oven en droog de schijfjes bij 95 graden gedurende ca. anderhalf uur. Niet iedere oven is hetzelfde dus controleer na een uurtje in ieder geval even of het langer of korter moet. De bedoeling is dat de plakjes goed gedroogd en enigszins krokant worden.

Zo maak je de pudding

 1. Prak de resterende drie bananen helemaal fijn en meng de rest van je citroensap er doorheen.
 2. Neem 100 gram magere kwark, voeg een heel klein beetje zoetstof toe en meng het merg van het vanillestokje er doorheen.
 3. Voeg de geprakte banaan toe, roer het goed door elkaar en zet het mengsel in de koelkast.
 4. Week gedurende 5 minuten 2 blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
 5. Haal je kwarkmengsel vast uit de koelkast, want de volgende stappen moeten zonder oponthoud gedaan worden.
 6. Doe twee eetlepels water in een steelpannetje en verwarm het op een zacht pitje. Pas op dat het water niet aan de kook gaat, maar wel behoorlijk warm is. (Als het kookt gaat je gelatine naar de haaien!)
 7. Los de geweekte gelatine op in het warme water en neem de pan daarna direct van het vuur, en giet de vloeistof bij door het kwarkmengsel. Roer het allemaal direct heel goed door elkaar!
 8. Verdeel het mengsel over je glazen en zet deze in de koelkast. De puddinkjes moeten minimaal 1,5 uur opstijven. (NB Langer is beter, en uit ervaring kan ik je vertellen dat de pudding de volgende dag NOG lekkerder is!)

En zo maak je de chocolade saus

 1. Doe één eetlepel magere melk, 30 gram melkchocolade en een heel klein snufje zout in een steelpannetje.
 2. Als je stress hebt, dan is dit je moment! Ga lekker tekeer met je garde en mix er een gladde saus mee. Als de saus wat te slap (te dun) is, laat je hem rustig even inkoken, maar blijf wel roeren!
 3. Daarna laat je hem nog wat afkoelen zodat hij nog wat indikt, dan blijft er straks meer hangen aan de bananen chips.

Serveren:

Als je niet van gedoe houdt, zou je kunnen overwegen de pudding in gekleurde glazen op te laten stijven (zie foto hieronder). Dat ziet er op zich al feestelijk uit!

sweet sour banana choco triumph in glas super slank dessert SmartPoints Weight Watchers Bovelett

Heb je wat meer geduld (en moed, dat ook), en wil je de pudding “storten” op een bordje, zoals op de foto aan de bovenkant van deze pagina, dan is een rond schaaltje wellicht het handigst om de pudding eruit krijgen. Komt de pudding er niet meteen uit? Houd de vorm met de geleipudding dan een tijdje – ondersteboven – onder een warme kraan en probeer het opnieuw. Let op: Doe dit liever een paar keer kort dan één keer te lang. De gelatine smelt door de warmte en daardoor komt de pudding los. Maar wordt de boel te heet, dan smelt er meer van je pudding dan je lief is! In het ergste geval lazert hij de gootsteen in terwijl jij er vrolijk met heet water op los gaat.

Als je de pudding stort op een bord, is het leuk om deze te bekleden met de bananenchips, die je in de chocoladesaus gedoopt hebt.

Doe jij Weight Watchers?

Als je strikt de in dit recept genoemde hoeveelheden aanhoudt, is dit dessert slechts 2 SmartPoints per persoon! Lust jij wel twee van deze? Dan is het 5 SmartPoints.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *