filodeeg met romige champignon madeira vulling - slank recept!

Filodeeg bakjes gevuld met romige madeira champignons

Filodeeg is zo leuk (en makkelijk)! Of het nou voor kerst, of gewoon als imponerende snack op een feestje is, met dit recept maak je zowel visueel als qua smaak een echte klapper! En voor de lijn hoef je het niet te laten, ze zijn super slank (in Weight Watchers termen: 1 SP per stuk, 3 SP per 2 stuks) en passen uitstekend in een gebalanceerd eetpatroon.  En binnen 20 minuten klaar!

Dit heb je er voor nodig (16 stuks)

  • half pakje filodeeg (8 velletjes)
  • siliconen meervoudige muffin vorm
  • 1 eetlepel olie
  • 1 heel fijn gesnipperde ui
  • 500 gram fijn gehakte champignons (gaat erg makkelijk met het kleine snijrooster van de Nicer Dicer!)
  • 1 eetlepel madeira
  • 2 eetlepels Philadelphia light
  • zout naar smaak
  • enkele takjes peterselie

Zo maak je de filodeeg bakjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. bakjes van filodeeg makenSnij de filodeeg vellen in vieren, en leg steeds twee vlakjes kruislings over elkaar. Doe ze in de muffin vorm en maak er een bakje van. NB op de verpakking staat ongetwijfeld het advies om het deeg in te kwasten met olie of boter. Nergens voor nodig, is al vet zat!
  3. Bak ze in 12 tot 15 minuten mooi goudbruin.

Zo maak je die zalige vulling

  1. fruit de uien in de olie.
  2. Voeg daar – als de uien mooi glazig zijn – de gehakte champignons aan toe, en roer even om.
  3. Doe de madeira erbij en laat even stoven met een deksel erop. Er komt nu vocht uit de champigons, en dat is goed!
  4. Doe de Philadelphia erbij en roer door tot alles goed opgelost en verdeeld is.
  5. Voeg nu eventueel nog wat zout toe naar smaak.

Serveren

Koud zijn ze heel erg lekker… maar (lauw)warm zijn ze stomweg waanzinnig!! Vul de filobakjes met de gestoofde champignons, en garneer met een beetje peterselie.

Doe jij Weight Watchers?

Als je de aangegeven hoeveelheden strikt aanhoudt, dan is het 1 SmartPoints per stuk, 3 SmartPoints voor 2 stuks.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *