Filodeeg bakjes gevuld met romige madeira champignons

filodeeg met romige champignon madeira vulling - slank recept!

Filodeeg is zo leuk (en makkelijk)! Of het nou voor kerst, of gewoon als imponerende snack op een feestje is, met dit recept maak je zowel visueel als qua smaak een echte klapper! En voor de lijn hoef je het niet te laten, ze zijn super slank (in Weight Watchers termen: 2 SP per stuk, 3 SP per 2 stuks) en passen uitstekend in een gebalanceerd eetpatroon. En binnen 20 minuten klaar!

ingrediënten (voor 16 stuks)

  • 8 velletjes filodeeg
  • 1 eetlepel olie
  • 1 heel fijn gesnipperde ui
  • 500 gram fijn gehakte champignons (gaat erg makkelijk met het kleine snijrooster van de Nicer Dicer!)
  • 2 eetlepels (30 ml) madeira wijn*
  • 2 eetlepels Philadelphia light
  • zout naar smaak
  • enkele takjes verse peterselie
  • * Madeira wijn wordt verkocht in kleine flesjes (100 ml) in de meeste supermarkten, en is vaak te vinden in hetzelfde schap als ketjap, Worcestershire saus, etc. Hier heb je een voorbeeld.

Handig om te gebruiken bij dit recept

Bakvorm voor muffins (siliconen is het handigst).

Bereiding filodeeg bakjes

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. 2Snij de filodeeg vellen in vieren (figuur A), en leg steeds twee vlakjes kruislings over elkaar (figuur B). Doe ze in de muffin vorm en maak er een bakje van. NB op de verpakking staat ongetwijfeld het advies om het deeg in te kwasten met olie of boter. Nergens voor nodig, is al vet zat!
  3. 3Bak ze in 12 tot 15 minuten mooi goudbruin.

filodeeg bakjes maken

Bereiding champignon-madeira vulling

  1. 1fruit de uien in de olie.
  2. 2Voeg daar – als de uien mooi glazig zijn – de gehakte champignons aan toe, en roer even om.
  3. 3Doe de madeira erbij en laat even stoven met een deksel erop. Er komt nu vocht uit de champigons, en dat is goed!
  4. 4Doe de Philadelphia erbij en roer door tot alles goed opgelost en verdeeld is.
  5. 5Voeg nu eventueel nog wat zout toe naar smaak.

Serveren

Koud zijn ze heel erg lekker… maar (lauw)warm zijn ze stomweg waanzinnig!! Vul de filobakjes met de gestoofde champignons, en garneer met een beetje peterselie.

Doe jij ook Weight Watchers?

Als je de aangegeven hoeveelheden strikt aanhoudt, dan is het

2 SP

per stuk

Smaakt het naar meer? Het is 3 SmartPoints voor 2 stuks, en 5 voor 3 stuks. Dit heeft met afronding te maken. Reken dit recept maar eens helemaal zelf uit, dan zie je precies waarom.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *