bloemkool pizza - pimpyourfood.nl

Grote bloemkool pizza bodem

Een hele bakplaat pizzabodem. Supereasy om te maken (dit recept is eenvoudiger dan al die bloemkoolbodems waar je het vocht nog uit de bloemkool moet gaan zitten knijpen). En voor wie aan Weight Watchers™ deelneemt: 8 SP voor de hele plaat!

INGREDIENTENWEIGHT WATCHERS SMARTPOINTS®
Een hele grote bloemkool, in roosjes
2 eieren, groot (5sp)5
1 tl knoflookpoeder
½ tl zout
2 el paneermeel (3sp)3
totaal SmartPoints®8

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rasp de bloemkoolroosjes met behulp van een keukemachine tot korrels ter grootte van rijst.
  • Roer eieren, knoflook en zout door het bloemkoolrasp en meng daarna de paneermeel er doorheen. Schep het mengsel op de bakplaat, spreid het uit en druk het geheel stevig aan om de pizzabodem te vormen. De dikte mag zo’n 0,5 – 1 cm zijn. Persoonlijk vind ik 1 cm wel fijn. Bak de bodem 25 minuten in de oven.
  • Daarna kun je jouw zelfgekozen topping erop doen, en ‘m daarna nog 15 min. in de oven zetten (nog steeds 175 graden). Let wel, niet vergeten dan ook de punten van je topping te tellen!