Grote bloemkool pizza bodem

bloemkool pizza - pimpyourfood.nl

Een hele bakplaat pizzabodem. Supereasy om te maken (dit recept is eenvoudiger dan al die bloemkoolbodems waar je het vocht nog uit de bloemkool moet gaan zitten knijpen). En voor wie aan Weight Watchers™ deelneemt, volgens het Weight Watchers Flex Programma dat op 10 december 2017 is geïntroduceerd: 6 SP voor de hele plaat! Wist je trouwens dat je een bloemkool doodeenvoudig met maar drie halen van je mes helemaal van de bladeren kunt ontdoen? Ik heb er een filmpje van gemaakt, klik hier om die te bekijken.

ingrediënten

  • Een hele grote bloemkool, in roosjes
  • 2 eieren, groot
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl zout
  • 2 el paneermeel
  • 2 el parmezaanse kaas

Bereiding

  1. 1Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rasp de bloemkoolroosjes met behulp van een keukemachine tot korrels ter grootte van rijst.
  2. 2Roer eieren, knoflook en zout door het bloemkoolrasp en meng daarna de paneermeel en de parmezaan er doorheen. Schep het mengsel op de bakplaat, spreid het uit en druk het geheel stevig aan om de pizzabodem te vormen. De dikte mag zo’n 0,5 – 1 cm zijn. Persoonlijk vind ik 1 cm wel fijn. Bak de bodem 25 minuten in de oven.
  3. 3Daarna kun je jouw zelfgekozen topping erop doen, en ‘m daarna nog 15 min. in de oven zetten (nog steeds 175 graden).

Doe jij ook Weight Watchers?

Mits je de hierboven aangegeven hoeveelheden aanhoudt, is het voor de gehele pizzabodem, volgens het Weight Watchers Flex Programma dat op 10 december 2017 is geïntroduceerd,

6 SP

Niet vergeten om de punten van topping erbij te tellen!