Bonen en smaakexplosie, heerlijk! - door Anne-Mieke Bovelett

Heavy duty smaakexplosie!

Heavy duty brandstof! Met twee soorten bonen, bijna een hele kilo smaakexplosie, waarna je voldaan urenlang geen pap meer kunt zeggen…

Deel 1 – kikkererwten

Kikkererwten (oorspronkelijk gekookt met laurierblad in bouillon) met gebakken rode ui, courgette, snoeptomaatjes, winterwortel, op smaak gebracht met grof Keltisch zeezout, fijngehakte gember en anijszaad.

Deel 2 – kidneybonen

Romige kidneybonen met gebakken groene paprika, op smaak gebracht met knoflook, Philadelphia light en gerookte zalmsnippers (goed alternatief voor gebakken spekjes!).

Deel 3 – bietensalade

Bietensalade bestaande uit fijngesneden gekookte rode bieten met zeer fijngesneden rode ui, Franse dragon en aangemaakt met dikke 3,5% yoghurt.

Deel 4 – tomatensalade

Tomatensalade bestaande uit fijngesneden tomaat en dikke 3,5% yoghurt, gekruid met Keltisch zout, peper, nootmuskaat en gehakte verse basilicum.

En dat in 20 minuten in elkaar gedraaid

Ik hoor je denken: Hoe flikt zij dat nou in zo’n korte tijd? Simpel! Omdat ik de kikkererwten en de kidneybonen ingevroren op voorraad had. Ze ontdooien razendsnel in de pan, supermakkelijk.

Doe je Weight Watchers?

Deze – in principe dubbele – portie was slechts 9 SmartPoints™.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *