Kidneybonen maaltijd salade symfonie

kidneybonen maaltijd salade symfonie door Anne-Mieke Bovelett

Kidneybonen zijn enorm voedzaam en daardoor goed als basis voor verschillende gerechten. Je kunt ze voorgekookt kopen in blik, maar zelf gekookt smaken ze nog beter. Sterker nog, gekookt zonder zout zijn ze lekkerder dan met zout! Ze hebben een romige smaak en zijn van zichzelf een beetje zoetig. Bovendien is het ook budgetvriendelijk om zelf je bonen te koken. Gedroogde bonen worden ongeveer drie keer zo zwaar door het weken en koken, dus ga uit van 1:3. Met een zakje van 350 gram gedroogde kidneybonen maak je dus ruim een kilo. En dat voor de prijs van één blikje voorgekookte bonen. Hoe je dat doet leer je hier.

Symfonie? Hoezo, symfonie?

Omdat het samenstellen van lekker eten voor mij is als het componeren van muziek. Dat laatste doe ik ook, namelijk. Het is met smaken net als met noten. Op een zeker moment weet je wat goed bij elkaar past.

ingrediënten

  • 100 gram dikke yoghurt (3,5% vet)
  • 100 gram kidneybonen
  • 1 kleingesneden tomaat
  • 1 klein gesneden gekookte aardappel (de mijne was 45 gram)
  • 60 gram feta light
  • een halve zeer fijngesneden rode ui
  • theelepel komijnzaad
  • fijngehakte verse koriander (gedroogd kan ook)

Eet smakelijk! NB Deze salade kan best een paar uurtjes buiten de koelkast bewaard worden, en is dus bij uitstek geschikt om mee te nemen voor de lunch, bijvoorbeeld.

Doe jij ook Weight Watchers?

Als je de bovenstaande ingrediëntenlijst letterlijk volgt, is deze vullende salade

9 SP
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *