kikkererwten – salade variatie #1

kikkererwten door Anne-Mieke Bovelett

Kikkererwten zijn heel veelzijdig te gebruiken, zowel warm als koud, in hartige maar ook in zoete (ja, echt!) gerechten. Als je ze zelf kookt smaken ze nog lekkerder dan uit blik.

ingrediënten

  • 100 gram gekookte kikkererwten
  • 1 kleingesneden tomaat
  • 1/3 kleingesneden komkommer
  • 50 gram niet-magere yoghurt (3,5% vet*)
  • knoflookpoeder naar smaak
  • verse of gedroogde koriander
  • een snuf gemalen komijn
  • een snuf kaneel
  • een snuf kurkuma
  • zout naar smaak

Dan zit je wel een paar uur vol!

* Magere yoghurt vind ik zelf misdadig wrang. Ik merk dat mensen die proberen af te vallen vet en olie angstvallig vermijden. Maar je lichaam heeft het nodig, en als je helemaal geen vetten eet krijg je gegarandeerd verstopping!

Doe jij ook Weight Watchers?

Als je bovenstaande hoeveelheden gebruikt (en 3,5% vet yoghurt!), dan is dit zeer vullende gerecht, volgens het Weight Watchers Flex Programma dat op 10 december 2017 is geïntroduceerd, slechts

1 SP
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *