Over Anne-Mieke

Hoi! Ik ben Anne-Mieke Bovelett (1971), zelfstandig ondernemer sinds 2008 en oprichter van PimpYourFood!

Anne-Mieke Bovelett (1971) is 34 kilo afgevallen door anders te gaan eten

juni 2017

Gezegend met een grootmoeder die heerlijk kon koken, stond ik al op jonge leeftijd de kunst af te kijken van het op smaak brengen van de meest uiteenlopende gerechten. Helaas is ze er niet meer, maar ik weet zeker dat ze trots op me zou zijn en het initiatief van deze website en de workshops enorm zou toejuichen. Al zou ze me wel vragen waar de roomboter, de spekjes en de creme fraîche gebleven zijn in mijn recepten. (Die zijn allemaal vervangen door even zo smaakvolle alternatieven.)

Ik leerde dus al heel jong om te koken als een tierelier. Maar inmiddels weet ik ook dat dit lekker kunnen koken niet automatisch betekent dat ik verstand kreeg van de hoeveelheid brandstof die er in mijn gerechten zat. (Mijn grootje zaliger ook niet trouwens, die kampte ook met overgewicht).

In 2013 kwam de man met de hamer: ik had zoveel ernstige gezondheidsklachten – mede door mijn overgewicht – dat ik in een rolstoel het vliegtuig uitrolde toen we terug kwamen van een retraite uit Turkije. Niemand snapte er wat van. “Maar jij eet bijna niks!” was een veelgehoorde uitspraak. Dan had ik op een een dag bijvoorbeeld alleen maar ’s middags twee dubbele boterhammen met elk twee plakken kaas gegeten, en ’s avonds uit gemakzucht (lange werkdagen) dan nog maar een keer twee dubbele boterhammen met kaas, roomboter of een beetje mayo, en groente. Ogenschijnlijk qua hoeveelheid op een hele dag is dat bijna niks, die paar boterhammen. Maar ik had er dan ook geen idee van dat ik daarmee twee keer zoveel brandstof naar binnen werkte als een vrouw van mijn lengte nodig heeft.

Ik heb talloze dieetvormen geprobeerd in het verleden. In 2014 viel ik pakweg 10 kilo af met proteïne shakes. Ik blogde er zelfs over in De Telegraaf! Maar die shakes waren ook het antwoord niet. Ik was nog steeds te vaak moe… en naar… en uit mijn humeur. In mei 2015 besloot ik al mijn vooroordelen opzij te zetten en ging naar Weight Watchers. Dat was 24 kilo geleden. Wat een eye-opener! En wat een vreugde! Natuurlijk is het fijn om slanker te zijn als kleding gaat kopen. Maar de vreugde is er vooral omdat ik, al sinds enkele weken nadat ik met anders eten begon, weer energie voor tien heb. Ik ben weer vrolijk, ik voel me weer mens.

Uiteindelijk hing ik in augustus 2016 officieel mijn langjarige carrière als fulltime webdevelopment-, reclame- & marketingmevrouw aan de wilgen. Voor Pimp Your Food! en voor het geven van schilderworkshops. Gewoon keihard mijn hart achterna. Want om mijn boterham te kunnen verdienen met iets waardoor anderen zich ook zoveel beter gaan voelen, dat brengt mij en die anderen zóveel vreugde. Daar kan geen dikke website opdracht of consultancy klus tegenop!

Anne-Mieke Bovelett

 Pimp Your Food! op Facebook  Anne-Mieke Bovelett op Instagram  Anne-Mieke Bovelett op Twitter  Anne-Mieke Bovelett op Linkedin

Foto’s van april 2013 tot juli 2016

Van toen tot 2016. De foto van 2015 (linksonder) is genomen op de dag ik besloot om naar Weight Watchers te gaan. Ik meldde me een week later aan.

Meer foto’s zien?

Regelmatig recepten, tips en menu’s ontvangen?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief!