TOT NADER BERICHT GEANNULEERD

SAMEN KOKEN & ETEN

Een volle buik voor minder dan 10 Smart Points™!

Zie de WW Uden groep FB pagina voor meer info.

Deze middag en avond draaien om het bereiden van smakelijk gekruide bijgerechten. Zo gaan we o.a. bloemkool op (minimaal) drie verschillende manieren klaarmaken, maar ook spruitjes, bietjes, tomaten, wortel, kool, courgette en salades bijvoorbeeld.

Ik hoorde dat er veel animo is, dat is natuurlijk superleuk! Maar …. Niet iedereen kan er ‘s middags al zijn, dus splitsen we het in twee delen. In de namiddag gaan we met een kleinere groep (max. 6 deelnemers) de praktische kant doen, en is er in de avond plek voor mensen die mee willen komen eten zodat ze de gerechten allemaal kunnen proeven en er informatie over kunnen krijgen. Ik heb in totaal plaats voor 20 personen. D.w.z. dat we dan nog gezellig met z’n allen aan de lange tafel kunnen zitten.

DEEL 1 – van 16:00 – 18:00 hakken, snijden, bakken – lang leve de bijgerechten

Voor 6 personen heb ik plek vanaf 16:00 ‘s middags om samen te gaan hakken en snijden en voor te bereiden. We gaan samen groenten gereed maken, werken met diverse “exotische” kruiden, zowel vers als gedroogd en ik leer jullie om de mix voor de 2-punten kalkoenburgers te maken. We gaan er alleen geen burgers van maken maar gehaktbroden. Dat is wat minder gedoe dan er burgers van maken. In dat geval is dan een plak dan 2 punten.

DEEL 2 – van 18:30 – 21:00 makers en mee-smikkelaars gaan samen smullen

Om 18:30 gaan we – samen met de mensen die het allemaal willen proeven – lekker alles opeten! Ons diner bestaat dan dus uit kalkoengehaktbrood, een breed scala aan op verschillende manieren klaargemaakte groenten en salades. Het wordt minstens zo kleurrijk als op de foto op deze pagina!

KOSTEN EN PRAKTISCHE GEGEVENS

  • Bijdrage: € 12,50 (da’s inclusief drankjes)
  • Locatie: Overlangel (naast Herpen en Ravenstein)
  • routebeschrijving: zie www.maasdijk4.nl
  • Video zien? Wij waren in maart in Binnenstebuiten, de herhaling kun je hier bekijken.

Zelf meenemen

Voor zowel de middagmensen als de dames die pas om 18:30 kunnen komen: Het is handig om je eigen keukenweegschaal mee te brengen. Anders moeten we op elkaar wachten bij het wegen (ik ga de omgekeerde rekenmethode laten zien).

Voor de dames die ‘s middags al mee komen koken: willen jullie je eigen snijplanken en keukenmessen meebrengen? Ik heb voornamelijk kleine snijplanken, dat werkt voor geen meter bij de hoeveelheden die we gaan maken. En het is fijn als je zelf een lekker scherp keukenmes hebt om mee te werken. Wie wil laat ik nog wat handige snijtechnieken zien! Goed snijden scheelt de helft van het werk tijdens het koken.

Heb je nog vragen? Whatsapp me dan even op 06 – 411 535 10 of mail naar anne@maasdijk4.nl.

DEELNAME

Ik heb begrepen dat Franca al een lijst heeft van de mensen die mee willen doen. Ik zou willen vragen of jullie desondanks toch even onderstaand formulier willen invullen. Mocht ik onverhoopt niet op tijd weg kunnen uit Turkije (wat gezien de onrusten en de aanslagen op de vliegvelden e.d. niet ondenkbaar is) dan kan ik iedereen in één keer een mail of sms sturen.

Groetjes,

Anne-Mieke Bovelett - ondertekening

Doe je mee?