Over Pimp Your Food!

Waar komt die naam vandaan? En wat doet Pimp Your Food! dan? En voor wie is het?

De naam

De uitdrukking “to pimp your food” betekent vrij vertaald: Je eten opleuken. Het doel van Pimp Your Food! is om je te leren hoe je eenvoudig en snel je eten lekkerder kunt maken, zonder dat het meteen verandert in een calorieënbom.

Waarom

Veel mensen in de omgeving van oprichter Anne-Mieke Bovelett begonnen vragen te stellen over hoe het komt dat ze zoveel is afgevallen en dat ze haar energie en vreugde weer heeft terug gekregen. Omdat ze vaak kookt voor grotere groepen, komen veel mensen met haar kookkunst in aanraking. Afgezien van dat de gerechten algemeen in de smaak vallen hoort ze vaak: “Ik ben niet eens moe na het eten! Ik krijg anders altijd een after dinner dip. Hoe kan dat nou?” en “Hè? Was dat bloemkool? Maar dat lust ik normaal helemaal niet!” of “Ik heb qua hoeveelheid maar de helft gegeten van wat ik normaal eet, en ik heb niet eens  de neiging om na een uur te gaan zitten snoepen” of “Hè? Wat een bijzondere combinatie, wat lekker! Daar was ik zelf nou nooit op gekomen”.

Ook uit andere hoeken kwam de vraag of ze haar recepten en tips wilde delen en kooklessen of workshops wilde geven. Haar antwoord daarop is een volmondig “ja!”. Want het is creatief, lekker, leuk en brengt vreugde!

Wat

Bij Pimp Your Food! leer je om te improviseren in de keuken en om in een handomdraai de lekkerste dingen op tafel te zetten waar je veel energie van krijgt zonder binnen een uur weer gillend trek te hebben.  Anne-Mieke deelt tips, tricks en recepten op deze website, blogt over eten en welzijn, en geeft zowel workshops als individuele lessen (ook aan huis), in binnen- en buitenland.

Voor wie?

In de eerste plaats voor een ieder die wil leren om op snelle en eenvoudige wijze gezonde en vooral zeer smakelijke variatie te brengen in zijn of haar dagelijks eten, met zo min mogelijk pakjes, zakjes en kant-en-klaar gerechten. Maar ook voor:

  • als je je voldaan wilt voelen na het eten;
  • als je de droedels krijgt van altijd alleen maar afgepaste recepten te kunnen gebruiken;
  • als je kinderen hebt die geen groente willen eten;
  • als je mee doet met Weight Watchers en wilt leren hoe je die levensstijl net als Anne-Mieke met smakelijke gerechten moeiteloos volhoudt;
  • als je je energieker wilt voelen na het eten, maar niet uren in de keuken wilt staan.

In de tweede plaats biedt Pimp Your Food! ook individuele begeleiding bij gezond leren koken en eten. Ook kan deze begeleiding geboden worden in samenwerking met twee doorgewinterde coaches aan mensen die last hebben van emotie-eten en eetverslaving. Meer daarover lees je hier.