broodje corned beef met paprika | door PimpYourFood!

De romance tussen corned beef en paprika

Ze vormen een heerlijke combinatie op brood en roggebrood. Het smeuïge zoute van corned beef met de frisse zoete smaak en crunchy bite van verse rode paprika. Deze smaken in combinatie met vet zijn vaak het geheime wapen van de snack industrie, wist je dat?

Eerst nog even dit over corned beef…

Corned beef uit zo’n blikje is in gekoelde toestand het makkelijkst te snijden. Je kunt het ook in plakjes gesneden kopen. Ik koop het in voorgesneden vorm het liefst bij een echte keurslager. Die maken het trouwens ook niet zelf, maar dan weet ik wel zeker dat het bij een goede leverancier vandaan komt.

Benodigdheden:

  • 2 plakjes AH Brabants roggebrood
  • Philadelphia Light
  • knoflookpoeder
  • peper (naar smaak)
  • verse koriander
  • corned beef
  • halve rode paprika

Bereiding

Besmeer het roggebrood met Philadelphia. Bestrooi met knoflookpoeder en peper. Hak wat verse koriander (alleen de blaadjes) en bestrooi de broodjes daarmee. Als je corned beef in plakjes gesneden hebt gekocht, doe die dan daar bovenop. Als je net als ik liever die uit de beroemde blikjes eet, wacht daar dan even mee.

Snij de broodjes nu vast in elk 6 stukjes, dat voorkomt een hoop geklieder straks. In het geval van de zelf gesneden corned beef drapeer je nu op elk plakje een stukje. Snij de paprika in reepjes en snij die reepjes nog eens in 3 stukjes. Doe op elk stukje brood een of twee stukjes paprika. Klaar.

TIP: Eet langzaam en met aandacht, en kauw goed. Geniet van al die lekkere smaakjes en texturen. Als 30 kilo afvallen mij iets geleerd heeft, is het wel dat gedachteloos eten wegkanen er voor zorgt dat je eigenlijk niet registreert dat je gegeten hebt. Dan krijg je sneller weer trek en zin in snoepen.

Doe jij mee met Weight Watchers?

Deze twee broodjes zijn samen 6 SP, als je naast de twee plakjes Brabants roggebrood de volgende hoeveelheden aanhoudt: Philadelphia Light: max 22 gram en corned beef: max 60 gram.

De meningen over corned beef zijn verdeeld

Daar vind ik wat van, mag je gerust weten. Ik heb het neergezet op de verzamelpagina voor alle recepten met- en gerelateerd aan corned beef.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *