De romance tussen corned beef en paprika

broodje corned beef met paprika | door PimpYourFood!

Ze vormen een heerlijke combinatie op brood en roggebrood. Het smeuïge zoute van corned beef met de frisse zoete smaak en crunchy bite van verse rode paprika. Deze smaken in combinatie met vet zijn vaak het geheime wapen van de snack industrie, wist je dat?

Eerst nog even dit over corned beef…

Corned beef uit zo’n blikje is in gekoelde toestand het makkelijkst te snijden. Je kunt het ook in plakjes gesneden kopen. Ik koop het in voorgesneden vorm het liefst bij een echte keurslager. Die maken het trouwens ook niet zelf, maar dan weet ik wel zeker dat het bij een goede leverancier vandaan komt.

ingrediënten

  • 2 plakjes AH Brabants roggebrood
  • Philadelphia Light
  • knoflookpoeder
  • peper (naar smaak)
  • corned beef
  • halve rode paprika in grove snippers

Bereiding

  1. 1Besmeer het roggebrood met Philadelphia.
  2. 2Bestrooi met knoflookpoeder en peper.
  3. 3Als je corned beef in plakjes gesneden hebt gekocht, doe die dan daar bovenop. Als je net als ik liever die uit de beroemde blikjes eet, wacht daar dan even mee.
  4. 4Snij de broodjes nu vast in elk 6 stukjes, dat voorkomt een hoop geklieder straks.
  5. 5In het geval van de zelf gesneden corned beef drapeer je nu op elk plakje een stukje.
  6. 6Snij de paprika in reepjes en snij die reepjes nog eens in 3 stukjes.
  7. 7Doe op elk stukje brood wat van de ui.

Eet smakelijk!

TIP: Eet langzaam en met aandacht, en kauw goed. Geniet van al die lekkere smaakjes en texturen. Als 30 kilo afvallen mij iets geleerd heeft, is het wel dat gedachteloos eten wegkanen er voor zorgt dat je eigenlijk niet registreert dat je gegeten hebt. Dan krijg je sneller weer trek en zin in snoepen.

Doe jij ook Weight Watchers?

Deze twee broodjes zijn samen

6 SP

als je naast de twee plakjes Brabants roggebrood de volgende hoeveelheden aanhoudt: Philadelphia Light: max 22 gram en corned beef: max 60 gram.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *