Huh? Is dat echt bloemkool soep??

romige bloemkool wortel soep met basilicum en rode uitjes

Koken zonder plannen of recepten levert soms verrassend leuke resultaten. Deze romige bloemkool soep is daar een goed voorbeeld van. Ik zette ‘m voor aan een groep van 8 personen afgelopen zondag. Iedereen vond ‘m heerlijk maar toen ze mochten raden wat er in zat, hadden ze het allemaal bij het verkeerde eind.

ingrediënten

  • 1 hele bloemkool in stukken
  • 1 eetlepel olie
  • 2 gesnipperde uien
  • 3 flinke winterwortels in grove stukken
  • 1,7 liter water
  • 3 uienbouillon blokjes* (Ik kan je van harte de gistvrije bouillonblokjes van Healthy Planet aanbevelen)*
  • 1 zeer fijn gesneden rode ui
  • verse klein gesneden basilicum (koriander kan ook, maar dat valt niet bij iedereen in de smaak!)
  • klein stukje verse gember in kleine stukjes (ca. 5 gram)
  • 2 eetlepels Philadelphia Light
  • * Heb je geen uienbouillonblokjes, of heb je alleen gewone bouillonblokjes, of maak je net als ik soep liever met Keltisch zout i.p.v. blokjes? Voeg dan een gehakt teentje knoflook, een theelepel nootmuskaat, en een theelepel kurkuma toe.

Handig om te gebruiken bij dit recept

Een flinke pan en een staafmixer.

Bereiding

  1. 1Fruit de uien in de olie, doe daar de gember en knoflook bij.
  2. 2Doe de rauwe bloemkool en wortelstukken erbij, en zet de boel onder water. NB Ik doe dat meestal met kokend water (vandaar de 1,7 liter, dat is precies de inhoud van onze waterkoker).
  3. 3Doe de bouillonblokjes erbij (of zout, als je geen bouillon blokjes gebruikt, zie opmerking hierboven bij de benodigdheden.)
  4. 4Laat 20 minuten zachtjes koken. Doe de laatste minuut even de Philadelphia er door en zorg dat deze goed smelt door de hele pan soep heen.
  5. 5Pureer de soep met de staafmixer.
  6. 6Garneer met de rode uitjes en de basilicum.

Doe jij ook Weight Watchers?

Met de gegeven hoeveelheden had ik ruim voldoende voor negen gelijke koppen soep (Een teveel, maar die kwam wel op). Daarmee kom ik op

1 SP

per kop

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *