romige bloemkool wortel soep met basilicum en rode uitjes

Huh? Is dat echt bloemkool soep??

Koken zonder plannen of recepten levert soms verrassend leuke resultaten. Deze romige bloemkool soep is daar een goed voorbeeld van. Ik zette ‘m voor aan een groep van 8 personen afgelopen zondag. Iedereen vond ‘m heerlijk maar niemand wist te raden wat het nou precies was.

Dit heb je er voor nodig

  • 1 hele bloemkool in stukken
  • 1 eetlepel olie
  • 2 gesnipperde uien
  • 3 flinke winterwortels in grove stukken
  • 1,7 liter water
  • 3 uienbouillon blokjes* (Ik kan je van harte de gistvrije bouillonblokjes van Healthy Planet aanbevelen)*
  • 1 zeer fijn gesneden rode ui
  • verse klein gesneden basilicum (koriander kan ook, maar dat valt niet bij iedereen in de smaak!)
  • klein stukje verse gember in kleine stukjes (ca. 5 gram)
  • 2 eetlepels Philadelphia Light
  • staafmixer

* Heb je geen uienbouillonblokjes, of heb je alleen gewone bouillonblokjes, of maak je net als ik soep liever met Keltisch zout i.p.v. blokjes? Voeg dan een gehakt teentje knoflook, een theelepel nootmuskaat , en een theelepel kurkuma toe.

Zo maak je de bloemkool soep

  1. Fruit de uien in de olie, doe daar de gember en knoflook bij.
  2. Doe de rauwe bloemkool en wortelstukken erbij, en zet de boel onder water. NB Ik doe dat meestal met kokend water (vandaar de 1,7 liter, dat is precies de inhoud van onze waterkoker).
  3. Doe de bouillonblokjes erbij (of zout, als je geen bouillon blokjes gebruikt, zie opmerking hierboven bij de benodigdheden.)
  4. Laat 20 minuten zachtjes koken. Doe de laatste minuut even de Philadelphia er door en zorg dat deze goed smelt door de hele pan soep heen.
  5. Pureer de soep met de staafmixer.
  6. Garneer met de rode uitjes en de basilicum.

Doe jij Weight Watchers?

Met de gegeven hoeveelheden had ik ruim voldoende voor negen gelijke koppen soep (haha, ik at er twee!). Daarmee kom ik op 1 SmartPoint per kop.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *