Telegraaf | VROUW – maart 2017

Anne-Mieke Bovelett in de VROUW (Telegraaf) - maart 2017

Begin 2017 attendeerde iemand mij op een oproep van Vivienne Groenewoud. Ze was op zoek naar mensen die een grote metamorfose hadden ondergaan. Ik reageerde, in eerste instantie naar aanleiding van mijn transformatie door gezond eten en het daarop volgende gewichtsverlies. Ze bleek echter op zoek naar mensen die bijvoorbeeld als kind / tiener / puber veel werden gepest of juist werden genegeerd om hun uiterlijk. Tja… als kind was ik zo scheel als een otter, en door met mijn driewieler van de trap te racen tegen de punt van het tafeltje in de gang was ook mijn (melk)gebit een puinhoop en kwamen mijn nieuwe tanden daarna heel vroeg door! En bovendien trok mijn gebit vanaf mijn 17e door de jaren heen steeds schever, mede door een veel te kleine onderkaak. Er ontstond uiteindelijk een medische noodzaak om die kaak te corrigeren. En zo geschiedde.

En ja, als je dan ook nog eens van maat 48/50 naar 38/40 gaat, is zo’n transformatie heel groot!

Het was overigens een prachtige ochtend in Amsterdam, waarbij ik een aantal hele creatieve en gedreven, en vooral fijne mensen ontmoet heb. Styliste Birgitta Gadellaa, visagiste Carla Rep, en niet te vergeten John Kramer, de fotograaf! Samen zorgden ze voor de waanzinnige foto die bij het interview geplaatst is. En tegelijkertijd was het een openbaring voor me dat ik dus WEL in al die leuke kleding paste. En de openbaring dat ik WEL kleur kan dragen. Na me al die jaren in donkere kleding gehuld te hebben omdat ik geloofde dat het een “afkledend” effect had, was dat een echte eye-opener!

Wil je het hele stuk lezen? Via onderstaande button kun je de PDF met de staande foto downloaden en bekijken. Lees je het liever online? Klik dan hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.