Uien snijden zonder tranen!

Kijk hoe je op eenvoudige manier makkelijk een ui kunt snijden zonder tranen.

Tip 1 → Gebruik altijd vlijmscherpe messen.

Als je met een mes door een ui heen “drukt” omdat het lemmet niet scherp genoeg is, komt er meer sap vrij uit de uien dan nodig. En juist daar kun je van gaan tranen. De hoogste concentratie van deze sappen zitten aan de kant van de worteltjes van de ui.

Tip 2  → Snijd ze (liever) NIET in de foodprocessor en gebruik ze snel na het snijden.

Niet zozeer de ui zelf, maar het sap van uien wordt na blootstelling aan de lucht vrij snel bitter. Daarom is het geen goed idee om uien fijn te snijden in een foodprocessor, als je ze niet onmiddellijk na het snijden gaat garen (danwel door bakken, danwel door meekoken), In een foodprocessor komt zoveel uiensap vrij dat de boel in no-time niet lekker meer is.

Tip 3 → Vries gesneden uien in

Als je teveel uien hebt gesneden, kun je ze invriezen. Een praktische manier is om de uien uit te spreiden op een bord of plaat, op een stukje bakpapier, en dan in de vriezer te doen. Als ze dan bevroren zijn, kun je ze in een voor de vriezer geschikt ziplock zakje of een bakje doen. Dan zitten ze niet allemaal aan elkaar vast gevroren. Ingevroren rauwe uien zijn niet meer geschikt om rauw door een salade te doen omdat ze zompig zijn als ze ontdooien. Maar als je ze bevroren meteen meebakt, dan zijn ze prima te eten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.