Workshop 50 tinten grij… ehhh groente

Gehaktbrood (meatloaf) bij workshop 50 tinten groenten door Pimp Your Food!

In deze workshop maak je kennis met heel veel verschillende kruiden en specerijen. Je leert om daarmee in een handomdraai verrassend smaakvolle en vooral zeer vullende gezonde bij- en hoofdgerechten op tafel te zetten. En dat met hele alledaagse groentesoorten. De “special” bij deze workshop is een verrassend gehaktbrood, dat voor de helft uit verse groenten bestaat, maar dan verwerkt als heerlijke handzame muffins! (Niet alleen erg lekker, maar ook fijn voor mensen met kinderen of partners die brullen dat ze “geen konijn” zijn.) Daarnaast krijg je tekst en uitleg over allerhande gerechten en basis-ingrediënten die je in grotere hoeveelheden kunt maken thuis, om in te vriezen. Dat is niet alleen vriendelijk voor je budget, daarmee kun je vervolgens ook de tijd die je in de keuken staat aanzienlijk verkorten!

Doelgroep

Deze workshop is in principe geschikt voor iedereen, ook als je nog weinig ervaring hebt in de keuken, en vooral voor mensen die op minstens één van onderstaande vragen volmondig “ja” kunnen zeggen:

  • Ben je de kant-en-klaar spullen beu?
  • Wil je je eetpatroon veranderen om je energieker te voelen?
  • Ben je bezig om af te vallen door anders te eten maar heb je weinig inspiratie?
  • Of heb je algemeen eigenlijk weinig tijd of energie om lang in de keuken te staan?

Verloop

Na het koken gaan we gezellig samen eten. Bij vertrek krijg je een goodiebag mee met onder andere proefjes van alle droge kruiden en specerijen die zijn toegepast. Daarmee weet je dan voor later nog wat we allemaal gebruikt hebben, als je ze zelf ook in huis wilt halen.

Ben je lid van Weight Watchers en maak je je eventueel zorgen om de SmartPoints™?

Geen punt. Je zult zien dat een lunch of avondmaaltijd als deze ondanks de brede variatie in de gerechten niet boven de 10 SP uit komt. Ik hoor het wel graag even van tevoren, omdat ik dan ook ruimte wil maken om je de omgekeerde rekenmethode met SmartPoints™ in de praktijk te laten zien.

Praktische details en workshop data

Data workshops

Op dit moment zijn er geen nieuwe workshops gepland in Nederland. In september 2019 zullen er Fit en Food Weken plaats vinden in het prachtige autovrije dorp Braunwald, in Zwitserland. Zodra daar meer details over bekend zijn, worden ze hier op de site gedeeld.

De locatie

De workshops in Nederland vinden plaats op een unieke locatie! Villa Levenslicht ligt aan de Maasdijk 4 in het pittoreske dorpje Overlangel, centraal gelegen tussen Oss en Nijmegen. We horen wel eens van mensen dat ze denken dat Overlangel erg ver weg is. Maar dat valt reuze mee. Bijvoorbeeld: Vanuit Amsterdam per auto: 1 uur en 1 kwartier. Vanuit Utrecht 40 minuten. Vanuit Zwolle 55 minuten. Vanuit Enschede 1 uur en 1 kwartier. Vanuit Breda 55 minuten. Vanuit Maastricht 1 uur 20 minuten. Vanuit Rotterdam 1 uur. Vanuit Den Haag 1 uur 10 minuten en vanuit Deventer 45 minuten.

Ook is deze locatie bereikbaar met OV via het treinstation in het naastgelegen Ravenstein. Als bekend is hoe laat je aankomt, wordt je daar opgehaald (en ook weer naar toe gebracht aan het einde van de workshop of cursus).

(Voor de routebeschrijving kun je op deze link klikken, je wordt dan doorgestuurd naar Google Maps.)