Workshop Lunchbox Ninja

Met- en zonder koelkast

lunchgerechten van Pimp Your Food!

In deze workshop leer je om op eenvoudige wijze grotere hoeveelheden van de de meest uiteenlopende slanke maar vullende hapjes, snacks en gerechten te maken, met verse ingrediënten. Ze zijn vrijwel allemaal makkelijk mee te nemen voor de lunch, maar ook heel geschikt als snack tussendoor bij de borrel. En dat met de meest alledaagse groenten. Veel van deze snacks zijn geschikt om in te vriezen. Bovendien maak je kennis met heel veel verschillende kruiden en specerijen die het mogelijk maken om eindeloos te variëren.

Doelgroep

Deze workshop is in principe geschikt voor iedereen, ook als je nog weinig ervaring hebt in de keuken, en vooral voor mensen die op minstens één van onderstaande vragen volmondig “ja” kunnen zeggen:

  • Ben je de kant-en-klaar spullen beu?
  • Wil je je eetpatroon veranderen om je energieker te voelen?
  • Ben je bezig om af te vallen door anders te eten maar heb je weinig inspiratie?
  • Of heb je algemeen eigenlijk weinig tijd of energie om lang in de keuken te staan?

Verloop

Voordat we beginnen eten we eerst even samen een (vullende!) kom soep. Want een kookworkshop gaan doen op een lege maag is niet fijn! Je krijgt ook een boekje met allerhande informatie over de workshop, de kruiden en de gerechten die we gaan maken. Zo kun je dat altijd weer terug lezen.

Na het koken en bakken gaan we gezellig samen eten. Bij vertrek krijg je proefjes mee van alle droge kruiden en specerijen die zijn toegepast. Daarmee weet je dan voor later nog wat we allemaal gebruikt hebben, als je ze zelf ook in huis wilt halen.

Ben je lid van Weight Watchers en maak je je eventueel zorgen om de SmartPoints™?

Geen punt. Geweldig zelfs! Je zult zien dat een bord vol snacks – ondanks de brede variatie –  niet boven de 10 SP uit komt. Ik hoor het wel graag even van tevoren, omdat ik dan ook ruimte wil maken om je de omgekeerde rekenmethode met SmartPoints™ in de praktijk te laten zien.

Praktische details en workshop data

Data workshops

Op dit moment zijn er geen nieuwe workshops gepland in Nederland. In september 2019 zullen er Fit en Food Weken plaats vinden in het prachtige autovrije dorp Braunwald, in Zwitserland. Zodra daar meer details over bekend zijn, worden ze hier op de site gedeeld.

De locatie

De workshops in Nederland vinden plaats op een unieke locatie! Villa Levenslicht staat in het pittoreske dorpje Overlangel, centraal gelegen tussen Oss en Nijmegen. We horen wel eens van mensen dat ze denken dat Overlangel erg ver weg is. Maar dat valt reuze mee. Bijvoorbeeld: Vanuit Amsterdam per auto: 1 uur en 1 kwartier. Vanuit Utrecht 40 minuten. Vanuit Zwolle 55 minuten. Vanuit Enschede 1 uur en 1 kwartier. Vanuit Breda 55 minuten. Vanuit Maastricht 1 uur 20 minuten. Vanuit Rotterdam 1 uur. Vanuit Den Haag 1 uur 10 minuten en vanuit Deventer 45 minuten.

Ook is deze locatie bereikbaar met OV via het treinstation in het naastgelegen Ravenstein. Als bekend is hoe laat je aankomt, wordt je daar opgehaald (en ook weer naar toe gebracht aan het einde van de workshop of cursus).