WORKSHOPS

In de verschillende workshops maak je kennis met heel veel verschillende kruiden en specerijen. Je leert om daarmee in een handomdraai verrassend smaakvolle en vooral zeer vullende gezonde bij- en hoofdgerechten, maar ook snacks en handige lunch hapjes op tafel te zetten. En dat met hele alledaagse groentesoorten. Alle ingrediënten die worden gebruikt zijn eenvoudig te verkrijgen in de grotere supermarkten.

Gehaktbrood (meatloaf) bij workshop 50 tinten groenten door Pimp Your Food!

Workshop "50 tinten grij... ehhh groente!" (Gluten- en lactosevrij is mogelijk!)

/
Leer om in een handomdraai verrassend smaakvolle en vooral zeer vullende gezonde bij- en hoofdgerechten op tafel te zetten. En dat met hele alledaagse groentesoorten. Daarnaast krijg je tekst en uitleg over allerhande gerechten en basis-ingrediënten die je in grotere hoeveelheden kunt maken thuis, om in te vriezen. Dat is niet alleen vriendelijk voor je budget, daarmee kun je vervolgens ook de tijd die je in de keuken staat aanzienlijk verkorten!
lunchgerechten van Pimp Your Food!

Workshop "Lunchbox Ninja" - met en zonder koelkast

/
Leer om op eenvoudige wijze grotere hoeveelheden van de de meest uiteenlopende slanke, smakelijke en vooral vullende hapjes, snacks en gerechten te maken, met verse ingrediënten. Ze zijn vrijwel allemaal makkelijk mee te nemen voor de lunch, maar ook heel geschikt als snack tussendoor bij de borrel. En dat met de meest alledaagse groenten. Veel van deze snacks zijn geschikt om in te vriezen.
Kookworkshop op maat door Anne-Mieke Bovelett van Pimp Your Food!

Kookworkshop op maat

/
Zit je er mee dat jij (of wellicht iemand anders voor wie jij regelmatig kookt), om wat voor reden dan ook, beperkt bent in wat je wel en niet mag eten? En vind je het daardoor lastig om voor jezelf of voor die ander te koken? Kun je moeilijk eenvoudige recepten vinden voor het opgelegde eetpatroon?

Gluten- en/of lactosevrij is mogelijk

Schroom je niet om het bij me aan te geven als er bepaalde voedingsmiddelen zijn die je niet kunt (of mag) eten. Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe vervelend het kan zijn als je iets binnenkrijgt waar je ziek van wordt. Toen ik boven de 100 kilo woog, begon mijn lichaam meer en meer slecht te reageren op allerhande dagelijkse voedingsmiddelen. Ik had mazzel, want toen ik begon af te vallen, verdwenen ook de intoleranties. Maar ik zal nooit vergeten hoe het voelde!

Juist om die reden heb ik me er op toegelegd om ook mogelijkheden te bieden voor mensen met een voedselintolerantie of een allergie.

Locatie

Villa Levenslicht staat in het typisch Brabants dorpje Overlangel, centraal gelegen tussen Oss en Nijmegen. We horen wel eens van mensen dat ze denken dat Overlangel erg ver weg is. Maar dat valt reuze mee. Bijvoorbeeld: Vanuit Amsterdam per auto: 1 uur en 1 kwartier. Vanuit Utrecht 40 minuten. Vanuit Zwolle 55 minuten. Vanuit Enschede 1 uur en 1 kwartier. Vanuit Breda 55 minuten. Vanuit Maastricht 1 uur 20 minuten. Vanuit Rotterdam 1 uur. Vanuit Den Haag 1 uur 10 minuten en vanuit Deventer 45 minuten.

Ook is deze locatie bereikbaar met OV via het treinstation in het naastgelegen Ravenstein. Als bekend is hoe laat je aankomt, wordt je daar opgehaald (en ook weer naar toe gebracht aan het einde van de workshop of cursus).

Schitterend natuurgebied

Het dorp grenst aan het schitterende natuurgebied Keent, waar wilde runderen en paarden in vrijheid rond mogen lopen. Het is een fijne omgeving om te wandelen en te fietsen en algemeen tot rust te komen.